top of page
Ansiktsbehandling

Kemisk peeling - ZO Stimulation Peel

ZO Skin Health

För mer än 30 år sedan etablerade Dr. Zein Obagi konceptet «frisk hud» och utvecklade samtidigt behandlingar och hudvårdsprotokoll som bidrog till att skapa en friskare och mer balanserad hud.

ZO Stimulation Peel – ZO Stimulation Peel är en kemisk peeling som passar alla hudtyper och etniciteter. Den fungerar utmärkt som lunch- eller partypeel då den ger omedelbar lyster och glöd i huden.

 

ZO Stimulation Peel är en stimulerande behandling som kombinerar tre effektiva syror med aktiva ingredienser för att öka cellförnyelsen och bekämpa linjer och rynkor. Huden blir mjuk, jämn och får omedelbart en fantastisk lyster. Perfekt som lunch- eller partypeel och rekommenderas i kur för ett långvarigt och bättre resultat.

Zo Stimulation Peel har följande effekter:

  • Ökar cellförnyelsen

  • Stimulerar kollagensyntesen

  • Förbättrar de elastiska fibrerna

  • Förbättrar hudtonen

  • Verkar mjukgörande på huden

Så går behandlingen till

Peelingen utförs i flera olika steg. Behandlingen inleds med att huden på ansikte och hals rengörs och exfolieras för att stimulera cellförnyelsen. Därefter avfettas huden för att förbättra penetrationen av ZO Stimulation Peel och övriga behandlande produkter. Därpå appliceras peelingen som stimulerar cellförnyelsen, något som kan upplevas som en lätt stickande känsla. Peelingen får sedan verka en kort stund under övervakning av din hudterapeut. Peelingen avlägsnas med hjälp av en neutralisering som återställer hudens pH, i samband med detta kan en värmande känsla uppstå som varar i 3-10 sekunder.

Efter avslutad behandling appliceras alltid Growth Factor Serum Plus som återställer hudens funktionalitet och elasticitet samt förbättrar en ojämn hudton. Growth Factor Serum Plus innehåller effektiva peptider som tillsammans med retinol, antioxidanter och aminosyror bromsar åldrandet och reparerar huden. Ingredienserna är kända för att stärka produktionen av kollagen samt främja och återställa hudens balans, styrka och elasticitet. Med Growth Factor Serum Plus, får du en jämnare hudton och huden upplevs yngre, med mer spänst, färre linjer och rynkor.

Efter serumet appliceras Daily Power Defense som ger skydd mot antioxidanter. Daily Power Defense aktiverar även enzymer som reparerar DNA-relaterade skador. Dessa speciella enzymer fäster direkt på DNA-molekylerna och reparerar oxidationsskador i huden som orsakats av UV-strålning. Krämen verkar hela dagen och innehåller retinol, enzymer och antioxidanter som gradvis frigörs och reparerar celler och skyddar huden.

Avslutningsvis appliceras en lätt färgad solskyddsfaktor med bredspektrum-skydd mot UVA, UVB och HEV. Solskyddsfaktorn främjar även DNA-skydd och reparation, återställer fuktbalansen, minimerar inflammation och stärker hudbarriären. Den har även en lätt primer-effekt som gör att makeupen sitter bättre.

För bästa resultat rekommenderas en kur på 4-8 behandlingar med 7-10 dagras mellanrum.

Efter behandlingen

Efter ZO Stimulation Peel är det viktigt att det behandlade området inte utsätts för UV-strålar på en vecka.

Behandlingen kan inte utföras om:
• Du har genomgått Roaccutan-behandling de senaste 6 månaderna
• Är gravid eller ammande
• Har aktiv herpes
• Har sår på ansikte eller hals

Ring för mer information: 0278-16162

För prisuppgifter och tidsbokning gå in via Bokadirekt.

bottom of page